Ouddorp Connection

Steden in de buurt

Steden in de omgeving

Het dichtstbijzijnde plaatsje Goedereede (op 5 km afstand) is zeker een bezoekje waard. Het kent een allerliefst ogende dorpskern en een voor het plaatsje kenmerkende markt.
Voor meer foto’s kunt u kijken bij park de Goede Ree. De kerktoren uit de 15e eeuw ontroert (of verwarmt) ieders hart. De kerktoren en het bijbehorende museum zijn te bezichtigen. Het uitzicht vanaf de kerktoren is fascinerend. In het historische hotel-restaurant ‘de Gouden Leeuw’ kunt u heerlijk eten en verderop in het straatje vindt u een ouderwetse bakkerij, waar streekspecialiteiten en heerlijke Oud-Hollandse koekjes verkocht worden.

Middelburg terassen

Stellendam is een van de 12 plaatsen in Nederland met een visafslag. Op vrijdag keert de vissersvloot, na een week op zee te zijn geweest, terug in de haven. Zeer bekend zijn hier de echte Stellendamse garnalen, die voor een groot deel nog altijd met de hand worden gepeld. En wie niet in de gelegenheid is om de vrijdagse rondleiding bij de visafslag bij te wonen, krijgt bij een wandeling in het havengebied, de viswinkels en de vele kleine vistentjes een authentieke indruk van het vissersleven anno nu. Voor Haringvliet-Expo en zeehondencrash zie Excursies en Attractieparken.

Een bezoek aan Zierikzee (30 km), de dichstbijzijnde streekstad op het eiland Schouwen-Duiveland, mag zeker niet op het lijstje ontbreken. Het middeleeuwse stadsgezicht en 568 huisjes die onder monumentenzorg staan, de vele steegjes met kenmerkende huisjes, de idyllische haven, de oude treinbrug en het sfeervolle centrum bieden voor ieder wat wils. Aan de zijde van de Oosterschelde kijkt u vanaf de stad uit op de langste brug van Nederland, de Zeelandbrug (5 km) die naast de Oosterscheldekering de enige andere vaste oeververbinding met het naastgelegen eiland vormt.

Middelburg (50 km), de met kanalen en grachten omgeven hoofdstad van de provincie Zeeland, behoort tot een van de oudste steden van Nederland. Het prachtige en in gotische stijl gebouwde stadhuis is een veel bezocht en gefotografeerd object. De stad nodigt met zijn verscheidenheid aan winkels en eettentjes uit tot een genoeglijk dagje winkelen. Heerlijk slenteren over de donderdagse weekmarkt of een rondvaart door de grachten is eveneens een aardig tijdverdrijf.

Een havenrondvaart (Spido) door de grootste haven van Europa in Rotterdam (50 km) is niet te versmaden. Het uitzicht over de havens en de stad vanaf de Euromast of vanuit een nog hoger punt via de SpaceTower (185m), een bezoek aan het Maritiem Museum of de kubuswoning in het midden van de stad zijn slechts hoogtepunten van wat de tweede stad van Nederland heeft te bieden. Ofschoon Rotterdam een moderne Europese stad is, treft u er ook historische plekjes aan, Delfshaven bijvoorbeeld, van waaruit de beroemde Pilgrim Fathers in 1620 koers gezet hebben naar Amerika. En wist u dat in Rotterdam de eerste wolkenkrabber van Europa staat (het Witte Huis uit 1900 aan de Wijnhaven) of dat hier het eerste winkelvoetgangersgebied van Europa (Lijnbaan) ingericht werd?

In Amsterdam (120 km), de officiële hoofdstad van Nederland (de regering zetelt in Den Haag) verwijst iedere voetstap naar het roemrijke verleden. Er is ongelooflijk veel te zien en te beleven: prachtige historische gebouwen, het paleis op de Dam, het Rijksmuseum met zijn vele meesterwerken van wereldformaat (met op de eerste plaats de Nachtwacht van Rembrandt), het Van Gogh museum, Rembrandt huis, Anne-Frank huis, Heineken Experiencemuseum, Madame Tussauds wassenbeeldenmuseum, het scheepvaartmuseum, de diamantslijperijen, de Chinese wijk, theaters, de oer-Hollandse ophaalbruggetjes, heerlijke grachten en de vele kleine grachtjes met zijn talloze cafeetjes en eettentjes en het bonte straatleven. Kortom; met één bezoek bent u er niet.

Dit is een kleine bloemlezing van bezienswaardigheden in de omgeving.