Fietsen en wandelen

Ouddorp, op het eiland Goeree Overflakkee  is het perfecte uitgangspunt voor uitgebreide wandel- en fietstochten tijdens uw vakantie. Ontspan op een sportieve manier in de adembenemende natuur van het eiland en ontdek de mooiste bezienswaardigheden. Langs de kust kun je mijlenver wandelen en fietsen en weet je altijd, dat de Noordzee dichtbij is. Plan uw routes in Zuid-Holland volgens uw wensen. 

Fietsen in Nederland -Tochten verstandig plannen

Nederland is het fietsland bij uitstek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat u vanuit uw vakantiehuis over 100 km lange fietspaden kunt fietsen.Deze kronkelen door beschermde duinlandschappen, weidse velden, door pittoreske dorpjes en over dijken met prachtige vergezichten. U kunt even uitblazen op de vele bankjes en picknicktafels of genieten van een versnapering in de fietsvriendelijke cafés. Het vlakke natuurlandschap en de kilometerslange, goed geasfalteerde fietspaden zijn net zo geschikt voor veilig inline-skaten.

Heeft u nog geen accommodatie geboek?Hier vindt u ons ruime aanbod vakantieparken & vakantie woningen in Ouddorp. Wilt u de omgeving verkennen met uw trouwe viervoeter? Boek dan uw accommodatie voor een vakantie met hond.

Het fietsennetwerk voor fietsers in Zuid-Holland

De fietspaden op Goeree Overflakkee zijn goed bewegwijzerd. Er is een netwerk van fietsknooppunten bestaande uit verschillende startpunten aangegeven met getallen. Op elk van dezepunten staan borden met de volgende knooppuntnummers aangegeven, Zo kunt u uw eigen individuele fietsroute samenstellen en de lengte bepalen. Fietskaarten met bewegwijzerde fietsroute en met aanbevolen route zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in Ouddorp.

Als u geen eigen fietsen meeneemt, kunt u deze eenvoudig huren bij de fietsverhuur in Ouddorp.Wij werken samen met het lokale fietsverhuurbedrijf RenttourBuy. Als u uw fietsen van tevoren reserveert, worden ze direct bij uw vakantiehuis afgeleverd en staan ze aan het begin van uw vakantie tot uw beschikking.

Is het dragen van een helm bij het fietsen in Nederland verplicht?

Fietsen in Nederland is zeer veilig. Fietsers hebben op veel plaatsen voorrang en ongelukken zijn dan ook zeldzaam. U kunt zelf kiezen of u een helm wilt dragen tijdens het fietsen, maar het is niet verplicht.

Wandelen in Nederland aan de zee

Natuurlijk kunt u ook alles te voet verkennen. Een groot aantal wandelroutes, die direct voor de deur beginnen, leiden u door de omliggende natuurgebieden en langs vogeluitkijkposten. Van een korte wandeling tot een lange wandeling, alles is mogelijk. Kies de route op basis van lengt en uw persoonlijke interesses.

Pauzeer even in één van de rustige dorpjes en kom weer op kracht in een van de gezellige cafés. Kaarten met populiere wandelroutes zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in Ouddorp.

Sportief wandelen en fietsen

Of u nu uw vakantie inZuid-Holland heeft geboekt om te wandeln of te fietsen, pak in ieder geval uw camera in! De 2km lange dijk "Het Flaauwe Werk" in de omgeving van het Noordzeepark is al een prachtig pad op zich. Een wandeling langs het 25 km. lange strand zal u zeker oojk veel fotomogelijkheden bieden. Verschillende strandopgangen maken het mogelijk om daar zowel bij eb als bij vloed de benen te strekken. Tijdens uw fietstochten verkent u in ieder geval de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving, die altijd een foto waard zijn.

Boek uw vakantie bij ons en verheugt u op een wandel- en fietsvakantie inZuid-Holland!