Ouddorp Connection
Fietsen en wandelen
Fietsroute Kop van Goeree

Fietsen en wandelen

Fietsen en wandelen

Ouddorp, een badplaats op het eiland Goeree-Overflakkee, is het perfecte uitgangspunt voor uitgebreide wandel- en fietstochten tijdens uw vakantie. Ontspan op een sportieve manier in de adembenemende natuur van het eiland en ontdek de mooiste bezienswaardigheden. Langs de kust kun je mijlenver wandelen en fietsen en weet u altijd dat de Noordzee dichtbij is. Plan uw routes in Zuid-Holland volgens uw wensen. 

Fietsen in Nederland - Plan uw tochten verstandig

Nederland is het fietsland bij uitstek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat u vanuit uw vakantiehuis over 100 km lange fietspaden kunt fietsen. Deze kronkelen door beschermde duinlandschappen, weidse velden, door pittoreske dorpjes en over dijken met prachtige vergezichten. U kunt even uitblazen op de vele bankjes en picknicktafels of genieten van een versnapering in de fietsvriendelijke cafés. Het vlakke natuurlandschap en de kilometerslange, goed geasfalteerde fietspaden zijn net zo geschikt voor veilig inline-skaten.

Heeft u nog geen accommodatie geboekt? Hier vindt u ons ruime aanbod vakantieparken en vakantiewoningen in Ouddorp. Wilt u de omgeving verkennen met uw trouwe viervoeter? Boek dan een huisdiervriendelijke accommodatie.

Het fietsennetwerk voor fietsers in Zuid-Holland

De fietspaden op Goeree-Overflakkee zijn goed bewegwijzerd. Er is een netwerk van fietsknooppunten bestaande uit verschillende startpunten aangegeven met getallen. Op elk van deze punten staan borden met de volgende knooppuntnummers aangegeven, Zo kunt u uw eigen individuele fietsroute samenstellen en de lengte bepalen. Fietskaarten met bewegwijzerde fietsroute en met aanbevolen route zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in Ouddorp. Of download de app "Fietsknoop"

Als u geen eigen fietsen meeneemt, kunt u deze eenvoudig huren bij de fietsverhuur in Ouddorp. U kunt ook een stoere e-chopper huren, deze is geschikt voor maximaal 2 personen en beschikt over een usb-poort en een telefoonhouder. 

Wandelen in Nederland aan de zee

Natuurlijk kunt u ook alles te voet verkennen. Een groot aantal wandelroutes, die direct voor de deur beginnen, leiden u door de omliggende natuurgebieden en langs vogeluitkijkposten. Van een korte wandeling tot een lange wandeling, alles is mogelijk. Kies de route op basis van lengte en uw persoonlijke interesses.

Pauzeer even in één van de rustige dorpjes en kom weer op kracht in een van de gezellige cafés. Kaarten met populaire wandelroutes zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in Ouddorp.

Sportief wandelen en fietsen

Of u nu uw vakantie in Zuid-Holland heeft geboekt om te wandelen of om te fietsen, pak in ieder geval uw camera in! De 2 kilometer lange dijk "Het Flaauwe Werk" in de omgeving van het Noordzeepark is al een prachtig pad op zich. Een wandeling langs het 25 kilometer lange strand zal u zeker ook veel fotomogelijkheden bieden. Verschillende strandopgangen maken het mogelijk om daar zowel bij eb als bij vloed de benen te strekken. Tijdens uw fietstochten verkent u in ieder geval de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving, die altijd een foto waard zijn.

Boek uw vakantie bij ons en verheug u op een wandel- en fietsvakantie in Zuid-Holland!