Ouddorp Connection

Vakantie in Ouddorp

Ouddorp

In het 6.000 inwoners tellende dorp Ouddorp (spreek uit als Auddorp = oud dorp) en omgeving vindt u alles wat Nederland op het gebied van specialiteiten te bieden heeft.
Het landelijke karakter van deze streek is tot op de dag van vandaag behouden gebleven. Hier kunt u genieten van Hollandse gezelligheid, historische kleur, rustige natuur en (water)sport in één van de mooiste badplaatsen van Nederland. In de directe omgeving vindt u een breed scala aan andere activiteiten - zelfs als het regent! Een vakantie in Ouddorp is in elk jaargetijde aan te bevelen.

Kies uit ons ruime aanbod vakantiewoningen in vakantieparken en individuele vakantiehuizen.

Een bestemming voor elk seizoen

Het weer in Ouddorp is het hele jaar door zacht. Ouddorp in Nederland biedt de beste vakantietemperatuur tussen mei en oktober. De regio heeft de meeste zonuren van Nederland en is daarom in de zomer bijzonder uitnodigend voor een strandvakantie aan de Noordzee of het Grevelingenmeer. Geniet van een frisse afkoeling en ontspan in de zon. Strand en watersport ronden een heerlijke dag aan het water af. Maar ook in het voorjaar, najaar en de winter is er in en rond Ouddorp van alles te doen en te ontdekken.

To do's in de omgeving:

  • Zwembaden
  • Avonturen- en dierenparken
  • Excursietips
  • Fietsen & wandelen

Historische gebouwen

Een bezienswaardigheid is het "Blaeuwe Huus", het historische gebouw van een boerderij uit 1659, waar nu het VVV-kantoor is gevestigd. Tijdens de renovatie in 1991 werd de blauwe verf vernieuwd, die vroeger de vliegen weghield. Een andere en bijzondere bezienswaardigheid is de 52 meter hoge bemande vuurtoren van Westhoofd (1947) op de kop van het eiland. Zijn lichtsignaal (lichtsterkte 5.200.000 cda) heeft het sterkste licht van Nederland! Helaas is de vuurtoren niet toegankelijk voor het publiek, maar het is een fotogeniek gebouw midden in de duinen, dat in 2007 werd uitgeroepen tot Rijksmonument.

Een onvergetelijke vakantie in Ouddorp in Nederland

In het rustige centrum kunt u alles kopen wat u nodig hebt in verschillende kleine winkeltjes en boetiekjes. Van alledaagse producten tot souvenirs en decoraties, er is voor elk wat wils in de kleine winkeltjes van het dorp. Natuurlijk zijn er ook een aantal geldautomaten waar u het nodige zakgeld voor uw vakantie in Ouddorp kunt opnemen. Of het nu zomer of winter is, strandvakanties, vakanties met kinderen of culturele ontdekkingen, Ouddorp en omgeving heeft voor iedere vakantieganger wat te bieden. Ontspannen, wandelen, fietsen en natuur & cultuur ontdekken in de regio Zuid-Holland. Neem uw volgende vakantie in Ouddorp en ervaar het zelf!