Ouddorp Connection
Strand

Het strand van Ouddorp

Strand

Het 25 km lange strand op de Kop van Goeree maakt Ouddorp een badplaats die met geen enkele andere badplaats te vergelijken is. Niet voor niets is Ouddorp in 2007 uitgeroepen tot de beste badplaats van Nederland.

Het strand is in verschillende secties ingedeeld.  Zo zijn er 2 gedeelten waar het badstrand in het hoogseizoen door de reddingsbrigade wordt bewaakt en kunt u op een deel extreme sporten beoefenen, zoals bijvoorbeeld strandzeilen en strandbuggy rijden (zie ook activiteiten). Ook honden en paarden mogen hier komen. Het strand, dat oneindig lang lijkt, is nooit overbevolkt. Hier is nog voor iedereen ruimte en kunt u heerlijk wandelen, zonnebaden of urenlang wegdromen.  

Op de Ouddorpse stranden waait al enkele jaren de Blauwe Vlag, een internationaal keurmerk voor een schoon en veilig strand. Dit houdt in dat het zwemwater van uitstekende kwaliteit is en het strand wordt schoongehouden. Op het strand bevinden zich voldoende toiletten en afvalbakken, ook zijn er reddingsmaterialen en een EHBO-post aanwezig. Ter bescherming van het natuurlijke milieu van zee, strand en duinen worden er voorlichtingsactiviteiten georganiseerd.

De strandtenten beschikken over terrassen die met grote windschermen zijn afgezet en gerieflijke binnenruimtes. Hier kunt u uw grote en kleine eetlust stillen. Enkele strandtenten zijn ook in de winter geopend. De grote gratis parkeerplaatsen zijn het hele jaar door toegankelijk voor bezoekers van het strand. En wanneer u op zoek bent naar wat rustiger water, is er aan het Grevelingenmeer ook nog een plaatsje.

Het mooiste voor kinderen is zand.
Het ligt overvloedig klaar,
en stroomt even daar
lekker door de hand.
Waar ze hun neus kunnen behouden
als ze op hem zouden
vallen, is het zo zacht.
Kindervingers voelen
als ze door hem woelen
niets anders dan gelukzaligheid.
Vrij vertaald uit Duits van de dichter Joachim Ringelnatz  
 

Aan het strand van Ouddorp / Kop van Goeree en de Brouwersdam
wordt al jaren regelmatig het milieukeurmerk  “Blauwe Vlag” toegekend.