Strand

Het 25 km langgestrekte en brede strand op de Kop van Goeree maakt Ouddorp een badplaats die met geen andere badplaats is te vergelijken. Niet voor niets is Ouddorp in 2007 uitgeroepen tot de beste badplaats van Nederland.
Het strand is in verschillende secties ingedeeld.  Zo zijn er 2 gedeelten waar het badstrand in het seizoen door de reddingsbrigade wordt bewaakt, kan men op een deel extreme sporten beoefenen, zoals bijv. strandzeilen en strandbuggy rijden (zie ook activiteiten). Ook honden en paarden mogen komen. Het oneindig lang schijnende strand is nooit overbevolkt, hier is nog voor iedereen ruimte en kan men zich met de elementen meten of simpelweg urenlang wegdromen.  Op de Ouddorp‘se stranden waait al enkele jaren de „Blauwe Vlag”, een internationaal keurmerk voor een schoon en veilig strand. Dit houdt in: Het zwemwater is van uitstekend kwaliteit, het strand wordt schoongehouden, op het strand bevinden zich voldoende toiletten en afvalbakken, reddingsmaterialen en een EHBO-post zijn aanwezig. Ter bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen worden voorlichtingsactiviteiten georganiseerd.

In de aanwezige strandtenten met hun met grote windschermen afgezette terrassen en gerieflijke binnenruimtes kunt u uw grote en kleine eetlust stillen. Enkele strandtenten zijn ook in de winter geopend.
De grote gratis parkeerplaatsen zijn het hele jaar door voor bezoekers van het strand toegangelijk.
En voor wie een meer rustig water zoekt, vindt aan het Grevelingenmeer ook nog een plaatsje aan het strand.

Aan het strand van Ouddorp / Kop van Goeree en de Brouwersdam
wordt al jaren regelmatig het milieukeurmerk  “Blauwe Vlag” toegekend.

Het mooiste voor kinderen is zand.
Het ligt overvloedig klaar,
en stroomt even daar
lekker door de hand.
Waar ze hun neus kunnen behouden
als ze op hem zouden
vallen, is het zo zacht.
Kindervingers voelen
als ze door hem woelen
niets anders dan gelukzaligheid.
Vrij vertaald uit Duits van de dichter Joachim Ringelnatz