Ouddorp Connection
excursies

Excursies in de buurt van Ouddorp

Excursies

Ouddorp is een ideaal vertrekpunt voor allerlei excursies. Of u nu naar een pretpark of een museum wilt gaan, er is zoveel te beleven dat u aan één vakantie niet genoeg hebt. Veel vaste bezoekers die al jaren met het kleine paradijs Ouddorp verbonden zijn, ontdekken nog iedere keer nieuwe attracties. En dat alles op een steenworp afstand. Hieronder vindt u een selectie.

Wat u zeker niet mag overslaan is de bezichtiging van de Deltawerken. Na de Watersnoodramp van 1953 zijn er een aantal dammen en stormvloedkeringen gebouwd, dit is een knap staaltje van hoogstaande techniek in de strijd tegen het water. Met deze vooroplopende en fenomenale bouwwerken heeft Nederland baanbrekende technieken ontwikkeld, die als mijlpaal voor de bescherming tegen overstromingen worden gezien. Hier is het woord gigantisch op zijn plaats. En als prettige bijkomstigheid van deze Deltawerken zijn de eilanden van Zuid-Holland en Zeeland daardoor onderling met elkaar en met het vasteland verbonden.

Bij de overweldigende Oosterscheldekering, in 1986 gereed gekomen (op 25 kilometer afstand), is het mogelijk om een pijler te beklimmen en deze van binnen te bekijken. De indrukwekkende film over de Deltawerken en de bouw hiervan mag u zeker niet overslaan.

De twee deuren van de Maeslantkering (op 70 km afstand), die sinds 1997 bij storm de Nieuwe Waterweg voor Rotterdam afsluiten, is het slotstuk van de Deltawerken om Nederland te behoeden tegen overstromingen. Dit technische meesterwerk is eveneens een huzarenstukje en zeker de moeite van een bezichtiging waard. De twee deuren zijn bijna even breed als de Eiffeltoren hoog is en viermaal zo zwaar.

Wist u dat er in het zuiden van Nederland wijn wordt verbouwd? Wijngaard de Kleine Schorre in Dreischoor (op 30 km afstand) op het naastgelegen eiland Schouwen-Duiveland verzorgt een interessante rondleiding en verrast u met hun verrukkelijke witte wijn.

Reis terug in de tijd met een stoommachine en maak een reis door het verleden met de tram op de Brouwersdam. Kijk vanuit een schommelende coupé naar de boten op het Grevelingenmeer en hoor de conducteurs uit over de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij, ooit de grootste vervoerder in dit gebied.

Bekijk de andere activiteiten in de omgeving