Ouddorp Connection

De leukste activiteiten

De leukste activiteiten in Ouddorp en omgeving

In de omgeving van Ouddorp zijn veel leuke en leerzame activiteiten te beleven. Hieronder staan er een aantal uitgelicht.

Geitenboerderij de Mekkerstee

Altijd al de sfeer willen proeven van het boerenleven? Dat kan bij geitenboerderij de Mèkkerstee in Ouddorp. Neem een kijkje bij dit prachtige familiebedrijf. Toegang tot de geitenboerderij is gratis. Leer alles over de kaasmakerij, begroet de geiten en laat uw kinderen zich heerlijk uitleven in de speeltuin van het boerenerf. Voor een hapje en een drankje bent u ook aan het juiste adres bij de Mèkkerstee. Proef het zelfgemaakte ijs of schuif aan voor een pannenkoek of appeltaart in het restaurant.

RTM Museum

Het smalspoor RTM (Rotterdamsche Tramweg Maatschappij) onderhield tussen 1889 en 1966 met stoom- en dieseltreinen een dienstregeling tussen Rotterdam en de zuidelijke eilanden, Vandaag de dag is dit spoor en het aangrenzende museum aan de voet van de Brouwersdam een toeristische attractie. Gedurende de rit heeft men een prachtig uitzicht op het Grevelingenmeer en de duinen. Een boottocht over het Grevelingenmeer is bij de stoomrit inbegrepen.

Neeltje Jans

Een bezoek aan de Oosterscheldekering is uitermate geschikt om te combineren met een bezoek aan het daarnaast gelegen waterpretpark Neeltje Jans (25 km). Voor de zeehondenshow, de waterglijbanen en de vele andere spetterende en stormachtige attracties kunt u maar beter een dag uittrekken, zeker omdat het inclusief een boottochtje is, zodat u de stormvloedkering ook vanaf het water kunt bekijken!

Zeehondenopvang A Seal

Er zijn veel zeehonden te vinden in de omgeving van Ouddorp. Het komt regelmatig voor dat jonge en gewonde zeehonden extra verzorging nodig hebben. Bij A Seal in Stellendam worden zeehonden tijdelijk opgevangen tot zij weer zelfstandig in het wild kunnen leven. Bij A Seal leert u alles over de zeehonden en hun leefgebied ook zijn er regelmatig exposities rond de thema’s milieu en natuur. Leuk voor de kinderen: word zeehondenverzorger voor 1 dag of ga met het hele gezin op zeehonden safari op de Oosterschelde. 

Nationaal Brandweermuseum

In het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis (25 km) kunt u de geschiedenis van de brand- en rampenbestrijding in Nederland helemaal volgen aan de hand van de vaste collectie en de wisselende exposities. De collectie van het museum is uniek en wellicht de grootste van Europa. In de collectie bevinden zich vele attributen uit de 17e eeuw, zoals pekkransen en kaarslantaarns. In die tijd werd ook de slangenbrandspuit uitgevonden door Jan van der Heijden. De grote blikvangers zijn natuurlijk de oude brandweervoertuigen, waarvan een aantal nog in rijdende conditie wordt gehouden.

zeehond

Futureland

Een wereldvermaarde eenmalige attractie vindt u in FutureLand (48 km). Daar kunt u de bouw van een nieuw havendeel van Rotterdam, de 2e Maasvlakte, in levende lijve meebeleven. Hier wordt zand opgespoten en gevormd tot nieuw land. Met een exprestreintje reist u tussen het bouwverkeer over het nieuw gewonnen land. Vanaf het panoramadeck heeft u het mooiste uitzicht op het werk. In een simulator kunt u zich een beeld vormen van hoe de havenaanleg er in 2035 uit zal zien.

Mini Mundi

Mini Mundi is het nieuwe familiepretpark in Middelburg (50 km), waar ook het miniatuurpark Walcheren onderdak heeft gevonden. U kunt van het uitzicht genieten vanaf de ballontoren, de uitdagen klimtoren op de mega-indoor -speelplaats bestormen, steltlopen, u met hoela-hoops vermaken of de miniatuurhuisjes bekijken, Kortom het park biedt voor elk wat wils.

Het Arsenaal

In het grootste piratenpark van Nederland, Het Arsenaal in Vlissingen (60 km) kunt u van het bovenste puntje tot in het diepste ruim van alles beleven. Het Arsenaal laat zien hoe het leven er in de tijd van de piraten uit heeft gezien en doet dit in een deels vrolijke en deels griezelige sfeer.